För äldreboenden

 

Hur har ni det med era äldre, de som inte alltid är pigga på vad som erbjuds i aktivitetsväg? Det är långt ifrån alla som ser och hör bra, som lätt hamnar i isolering. Lite sällskap och en promenad om dagen är verkligen den bästa medicinen! Frisk luft gör underverk. Motion och rörelse motverkar depression, ger minskad oro och ångest, ger bättre humör och ökar aptiten, självkänslan och självförtroendet. Och så blir sömnen dessutom bättre. Både minnet och känslan av stress som de äldre lätt kan drabbas av kan förbättras av lite lättare träning. Träning ger ökad kommunikation och även bättre kognitiv förmåga. Promenader  är också ett bra sätt att motverka benskörhet. 

Promenadsällskapet Walkie Talkie vill vara till för de pensionärer, våra seniorer, gamla och ensamma på Stockholms äldreboende som inte kommer ut. Änkor och änklingar som förlorat sina äkta hälfter efter att kanske i år vårdat dem för demens, stroke och Alzheimers. Till för ogifta solitärer  “ungmör” som “ungkarlar” och din gamla farmor, pappa och din moster. 

Promenadsällskapet Walkie Talkie har nu fått förmånen att bidra och skapa en förändring. Vi ser den varje gång vi kommer på veckans besök. Vi kommer utifrån och behandlar alla äldre precis som vi alla själva vill bli behandlade, med respekt men också med väldigt mycket humor. Väldigt mycket!

Det är så viktigt att få skratta!

Alla har vi varit unga och alla blir vi gamla. Det är något vi alltid tänker på i mötet med våra seniorer. Tillsammans med Promenadsällskapet Walkie Talkie kan du göra en verklig skillnad för de äldre som bor på  just ditt äldreboende, senior eller trygghetsboende. Att kunna ta del av omvärlden, är något som många äldre efterfrågar. Det handlar om välbefinnande och känsla av livskvalitet.

leaf-dark

Den lilla bilden är på Rosendalsgården i Huddinge, och det är dags för promenad. Från Rosendalsgården Facebooksida.

 

cropped-Liten-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom– vi har bara tid för dig.