Vår mamma har det så bra!

 

Vi var oroliga över hur allt skulle lösa sig när allas vår mamma och svärmor fick flytta in på ett äldreboende. Tänk om vi hade någon som kom regelbundet och brydde sig även fast svärmor har flera vänner som regelbundet hälsar på. Så hörde vi talas om Promenadsällskapet Walkie Talkie och Bettina. Bettina besöker vår mor två gånger i veckan och det har från första stund fungerat ypperligt. Alla besök ser olika ut beroende på hur svärmor mår och har lust, men det blir alltid tid att prata, fika och att skratta mycket och en tur ut med rullstolen oavsett väder.  Margareta är en dam med mycket humor.

Påsk
Påsk!

Waldemarsudde, Medelhavsmuseet, Vaxholm och Edsviks konsthall är några av de utflyktsmål de åkt iväg på. Färdtjänsten beställs av Bettina, så den kommer på utsatt tid!  Bettina kommer som en fläkt av det vanliga livet, i fina kläder, är trevlig och behöver inte stressa vidare. Och är bara till för Margareta.Sommar

 

 

Är vädret fint och orken finns, så kan de ta en promenad, en ”rullstolspromenad” och under sensommaren blir det dagsutflykter med färdtjänst, välkomna små turer till vackra trädgårdar och havet. Vi, hennes familj och barn, bor dels på Gotland och i Frankrike, så för oss känns det som en verkligen bra att Bettina åker ut till Åkersberga varje vecka till Margareta. så det är mycket värdefullt för oss alla.  Vi använder oss av Rut-avdrag till denna tjänst. En fördel med denna tjänst är att också att man får en objektiv syn utifrån.

Eva Hållsten, www.stockvike

 

Translate »